flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вакантна посада головного спеціаліста з інформаційних технологій

05 вересня 2016, 09:10

Додаток до наказу Пустомитівського районного суду Львівської області від 05 вересня 2016 року № 78/К

 

 

УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В» - головного спеціаліста з інформаційних технологій Пустомитівського районного суду Львівської області

 

Загальні умови

Посадові обов’язки

1. В межах наданих технічних можливостей організовує впровадження в роботі суду комп'ютерних технологій.

2. Забезпечує адміністрування автоматизованих робочих місць суддів та працівників апарату суду.

3. Забезпечує введення в експлуатацію, встановлення, програмне обслуговування комп'ютерної техніки, периферійного обладнання та оргтехніки, що знаходяться на балансі суду.

4. Організовує проведення робіт щодо інсталяції ліцензійного програмного забезпечення.

5. Здійснює практичну та методичну допомогу суддям і працівникам апарату суду з питань роботи та використання ліцензійного програмного забезпечення та комп'ютерного обладнання, що знаходиться на балансі суду. За погодженням голови суду, керівника апарату проводить заняття щодо вивчення працівниками апарату безпечного використання комп’ютерної техніки та програмного забезпечення.

6. Здійснює обслуговування та забезпечує моніторинг введення в експлуатацію та організовує обслуговування комп'ютерної мережі суду, поточне адміністрування мережевого обладнання локальної комп'ютерної мережі, адміністрування контролера домену та серверів комп'ютерної мережі.

7. Забезпечує доступ користувачів до внутрішніх інформаційних ресурсів.

8. Здійснює моніторинг дотримання технології експлуатації програмного забезпечення та використання антивірусного захисту локальної комп'ютерної мережі.

9. Забезпечує виявлення і попередження недоліків у роботі працівників суду під час використання комп'ютерної та оргтехніки, системного та прикладного програмного забезпечення.

10. Проводить аналіз стану інформаційного забезпечення суду та вносить пропозиції щодо вдосконалення форм і методів роботи суду в частині інформаційного забезпечення діяльності суду, надає відповідні звіти.

11. Забезпечує адміністрування та постійне оновлення інформації на власному веб-сайті суду у складі веб-порталу «Судова влада України».

12. Забезпечує приймання та відправлення офіційної електронної пошти, що надходить на адресу суду, контролює додержання працівниками апарату Інструкції з використання електронної пошти.

13. Здійснює заходи з технічного захисту інформації з обмеженим доступом, яка містить відомості, що становлять державну таємницю.

14. Контролює додержання суддями та працівниками апарату інструкції щодо користування персональним комп'ютером.

15. Приймає участь в діяльності інвентаризаційної комісії при проведенні інвентаризацій комп'ютерної та периферійної техніки, програмного забезпечення.

16. Проводить своєчасне оновлення бази даних інформаційно-правової системи «Ліга Закон», забезпечує доступ суддів та працівників апарату до вказаної системи.

17. Надає рекомендації, пропозиції щодо придбання техніки, пристроїв вводу-виводу інформації, витратних матеріалів, за погодженням з керівником апарату займається реалізацією схвалених пропозицій.

18. Вносить пропозиції керівнику апарату та голові суду щодо розподілу або перерозподілу комп'ютерної техніки, що перебуває на балансі суду, з метою збалансованого забезпечення нею працівників, з урахуванням пріоритетності завдань пов'язаних з виконанням програми інформатизації суду.

19. Перевіряє цілісність та безпеку електронної інформаційної бази даних суду, а в разі виявлення пошкодження або несанкціонованого доступу до неї негайно інформує керівника апарату та голову суду.

20. Контролює використання доступу до мережі Інтернет в службових цілях суддями та працівниками апарату суду, яким надано дозвіл на її використання.

21. Здійснює заходи для забезпечення підготовки і надіслання до Єдиного державного реєстру копій судових рішень в електронній формі з використанням електронного цифрового підпису.

22. Забезпечує інформаційний обмін через комп’ютерну мережу, включаючи надання електронних адрес працівникам суду, підтримку поштових скриньок в єдиному поштовому домені; розміщення поштових скриньок на Єдиному сервері; антивірусний захист.

23. Забезпечує функціонування автоматизованої системи електронного документообігу в суді.

24. Запобігає встановленню та використанню стороннього програмного забезпечення та медіа контенту, що безпосередньо не пов’язані з роботою суду.

25. Здійснює контроль за використанням працівниками суду змінних носіїв інформації.

26. Погоджує з керівництвом суду питання щодо використання в локальній мережі особистої комп’ютерної техніки працівників суду.

2.27. Організовує створення копій електронної інформації користувачами та забезпечує ведення архіву інформаційних ресурсів суду. Забезпечує регулярну архівацію даних, які зберігаються на серверах, у тому числі зняття копій бази даних.

28. Дотримується правил та норм з охорони праці та техніки безпеки, правил з експлуатації технічних засобів.

29. Забезпечує контроль за формуванням та надсиланням посилок у єдиній судовій інформаційній системі (підсистема «Судова статистика»).

30. Забезпечує контроль за своєчасним внесенням до статистичної програми «Атлант» даних обліково-статистичних карток по всіх категоріях, карток, осіб стосовно яких розглянуто кримінальну справу формування звітів всіх форм в електронному варіанті та їх направлення.

31. Проводить моніторинг новітніх технологій, які можуть покращити роботу суду.

32. Здійснює контроль за працездатністю комп’ютерної та оргтехніки суду, яка знаходиться на балансі суду, вносить пропозиції голові суду про необхідність ремонту, обслуговування, заміни зазначеного обладнання.

33. Здійснює контроль за наявністю та використанням посадовими особами суду електронно-цифрових підписів.

34. Здійснює організаційне забезпечення завдань з побудови і впровадження, керування комплексною системою захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційній системі та здійснювати контроль за її функціонуванням.

35. Організовує та виконує роботи з визначення вимог захисту інформації, проектування, розроблення і модернізації комплексної системи захисту інформації.

36. Здійснює експлуатацію, обслуговування, підтримку працездатності комплексної системи захисту інформації.

37. Забезпечує контроль за станом захищеності інформації в інформаційно-телекомунікаційній системі.

38. Організовує та здійснює забезпечення технічного захисту інформації і контроль за його станом в інформаційно-телекомунікаційній системі.

39. Організовує роботу із захисту інформації та забезпечує контроль за станом захищеності WEB-сторінки.

Умови оплати праці

Посадовий оклад – 2 585 грн.

Надбавка до посадового окладу за ранг відповідно до постанови КМ України від 06 квітня 2016 року № 292 «Деякі питання оплати праці державних службовців».

Надбавки та доплати відповідно до ст. 52 Закону України «Про державну службу».

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

Безстроково

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

1.  Копія паспорта громадянина України.

2.  Письмова заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби.

3.  Письмова заява про незастосування заборон, визначених ч. 3 або ч. 4 ст. 1 Закону України «Про очищення влади» та надання згоди на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно особи відповідно до зазначеного Закону.

4.  Копія документів про освіту.

5.  Заповнена особова картка встановленого зразка.

6.  Декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

 

Строк подання документів: 15 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення конкурсу на офіційних веб-сайтах Пустомитівського районного суду Львівської області та Національного агентства з питань державної служби.

Дата, час і місце проведення конкурсу

04 жовтня 2016 року о 11.00 год.

Пустомитівський районний суд Львівської області

(81100 Львівська обл., м. Пустомити, вул. І. Кандиби, 3)

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Заступник керівника апарату Пустомитівського районного суду Львівської області

Лисяк Андрій Андрійович

Тел. (03230) 4-11-59

Еmail: inbox@pu.lv.court.gov.ua

Вимоги до професійної компетентності

Загальні вимоги

1

Освіта

Наявність вищої освіти не нижче ступеня молодшого бакалавра або бакалавра

2

Досвід роботи

Без вимог до досвіду роботи

3

Володіння державною мовою

Вільне володіння державною мовою

Спеціальні вимоги

1

Освіта

Вища освіта відповідного професійного спрямування з освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста чи магістра

2

Знання законодавства

Конституція України, Закон України «Про державну службу», Закон України «Про запобігання корупції», Закон України «Про судоустрій і статус суддів», Закон України «Про захист персональних даних», Закон України «Про інформацію», Цивільний процесуальний кодекс України, Кримінальний процесуальний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України, Кодекс України про адміністративні правопорушення, Положення про автоматизовану систему документообігу суду, Інструкція з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, апеляційному суді Автономної республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних та кримінальних справ, Правила етичної поведінки державних службовців.

3

Професійні чи технічні знання

Достатній рівень користування персональним комп’ютером та іншою оргтехнікою, знання  програмного забезпечення, необхідного для якісного виконання покладених завдань

4

Спеціальний досвід роботи

Без вимог до спеціального досвіду роботи

5

Знання сучасних інформаційних технологій

Вільне володіння ПК, вміння використовувати комп'ютерне обладнання та програмне забезпечення, офісну техніку

6

Особистісні якості

Відповідальність, вміння самостійно приймати рішення, креативність та ініціативність, стресостійкість, наполегливість, вміння працювати в команді, ввічливість