flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація стосовно судового рішення у адміністративній справі за позовом Броговської Вікторії Андріївни до Управління патрульної поліції у м.Львові, т.в.о. начальника Управління патрульної поліції у м.Львові капітана поліції Підболячного М.В.

24 червня 2016, 11:05

        16 червня 2016 року Пустомитівським районним судом Львівської області (головуючий суддя Мусієвський В.Є.) закінчено розгляд адміністративної справи за позовом Броговської Вікторії Андріївни до Управління патрульної поліції у м.Львові, тимчасово виконуючого обов"язки начальника Управління патрульної поліції у м.Львові капітана поліції Підболячного Максима Валерійовича про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Згідно постанови серії ПС3 №123611 від 04.04.2016 р. у справі про адміністративне правопорушення, виконуючим обов"язки начальника Управління патрульної поліції у м.Львові капітаном поліції Підболячним М.В. встановлено, що Броговська В.А. вчинила правопорушення передбачене ст.122 ч.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і мотиви постанови викладені наступним чином : "17 лютого 2016 року о 16 год. 30 хв. у м.Львів на вул.Личаківській, 1, водій Броговська В.А. керуючи автомобілем Фольксваген Туарег державний номерний знак ВС 00 12 АІ порушила порядок проїзду перехрестя при виїзді з нього виїхавши на зустрічну трамвайну колію чим спричинила суттєву перешкоду руху трамваю №1096 маршруту №7 чим порушила вимоги п.п.10.5, 11.9 Правил дорожнього руху України".

Дослідивши надані присутніми учасниками докази та заслухавши свідка (очевидця події), у відсутність позивача Броговської В.А. і свідка (водія трамваю), яких неодноразово викликали, однак такі в судове засідання не з"явились, суд дійшов висновку, що вимогами ст.122 ч.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення не передбачено порушення порядку проїзду перехресть, а така кваліфікація встановлена вимогами ст.122 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім цього, в узагальненому висновку науково-консультативної ради при Вищому адміністративному суді України "Про застосування положень ст.258 Кодексу України про адміністративні правопорушення під час вирішення справ про оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, передбачених статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення" зазначено, що під час оформлення матеріалів про адміністративні порушення за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 122 КУпАП, обов"язково складається протокол про адміністративне правопорушення. Вказані вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення та рекомендації Науково-консультативної ради при Вищому адміністративному суду України працівниками Управління патрульної поліції у м.Львові не були дотримані і протокол не складався.

За постановою суду позовні вимоги Броговської В.А. задоволено, скасовано постанову у справі про адміністративне правопорушення серії ПС3 №123611 від 04.04.2016 р. винесену тимчасово виконуючим обов"язки заступника начальника Управління патрульної поліції у м.Львові ДПП капітаном поліції Підболячним М.В. та закрито провадження по адміністративній справі.

Станом на 24.06.2016 р. строк апеляційного оскарження постанови від 16.06.2016 р. ще не закінчився, постанова не набрала законної сили, але апеляційних скарг від учасників до суду не надходило.

З повним текстом вироку можна ознайомитись за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58357471

Прес - служба суду