flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нові штрафи за керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

20 грудня 2013, 15:54
В Україні – нові штрафи за керування  транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. Закон набрав чинності 14 грудня.
 
          До 5 950 гривень тепер штрафують водіїв за керування автомобілем у нетверезому стані. Повторне вчинення правопорушення може призвести до адміністративного арешту, позбавлення права керування на 3 роки і навіть вилучення автомобіля.
           У зв'язку із оприлюдненням набрав чинності Закон України №693-VII «Про внесення змін до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння».
           Відповідна інформація з’явилася на офіційному сайті Верховної Ради України.
         Закон передбачає, що керування автомобілем у нетверезому стані каратиметься штрафом від 200 до 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 3 400 до 5 950 грн. Закон передбачає також альтернативні засоби покарання: позбавлення права керування автомобілем на строк від 1 до 2 років або адміністративний арешт на строк від 7 до 10 діб.
Повторне вчинення такого порушення протягом року каратиметься позбавленням права керування автомобілем на строк від 2 до 3 років з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративним арештом від 10 до 15 діб з оплатним вилученням транспортного засобу.